Opći uvjeti poslovanja i korištenja

Opći uvjeti poslovanja i korištenja sastavni su dio Ugovora o kupoprodaji između tvrtke Radilica d.o.o. i kupca.

Korištenje

Korištenjem web shopa, internetskog prodajnog mjesta tvrtke Radilica d.o.o. na internetskoj stranici https://cx.hr/ (u daljnjem tekstu web shop) kupci se obvezuju poštivati sljedeće uvjete i pravila.

Korištenjem ovim stranicama kupac potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima poslovanja i korištenja. U slučaju da se kupci s ovdje navedenim uvjetima ne slažu ili ako imaju manje od 18 godina, molimo ih da se suzdrže od korištenja ovom internetskom stranicom. Radilica d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ili ukinuti bilo koji segment poslovanja, vrijeme dostupnosti, sadržaj i ponudu objavljenu na navedenim internetskim stranicama.

Uvjeti kupnje

Ovim se uvjetima utvrđuje postupak naručivanja, plaćanja, isporuke te reklamacije proizvoda i usluga koji su ponuđeni u web shopu. Prodavatelj je Radilica d.o.o., a kupac je posjetitelj ovih stranica koji popuni elektroničku narudžbu, pošalje je prodavatelju te izvrši plaćanje internetskim bankarstvom, putem kreditne ili debitne kartice ili virmanskom uplatom. Sve cijene izražene su u eurima (€) bez PDV-a.

Registracija

Da bi se registrirao na web shop na stranici https://cx.hr/, kupac mora imati najmanje 18 godina. Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije. U slučaju da dođe do bilo kakve promjene podataka koje su unesene prilikom registracije, kupac je dužan odmah ažurirati svoj korisnički račun kako bi prodavatelj bio obaviješten o nastalim promjenama.

Naručivanje proizvoda ili usluge

Kupac naručuje proizvod ili uslugu putem e-obrasca narudžbe. Kupcem se smatra svaka osoba koja elektronički naruči barem jedan proizvod ili uslugu, popuni tražene podatke i pošalje narudžbu. Sve su cijene izražene u eurima (€) bez PDV-a. Proizvod ili usluga se naručuju u elektroničkom obliku, klikom na određeni proizvod ili uslugu te njegovim spremanjem u košaricu. Proizvod ili usluga smatraju se naručenima u trenutku kada kupac odabere te potvrdi način plaćanja.

Plaćanje proizvoda ili usluge

Naručeni proizvodi ili usluge plaćaju se online, internetskim bankarstvom jednom od kreditnih i debitnih kartica (American Express, Visa, MasterCard, Diners ili Maestro) ili virmanskom uplatom, jednokratno i uz obročno plaćanje.

Obročno plaćanje moguće je pod sljedećim uvjetima:

Minimalni iznos za obročno plaćanje je 40 €, a za kartice Zagrebačke Banke d.d. minimalni iznos za obročno plaćanje je 67 €. Maksimalni iznos ovisan je o autorizaciji.

Mogućnost obročnog plaćanja:

  • za iznose od 40-80 € do 3 obroka
  • za iznose od 81-133 € do 6 obroka
  • za iznose iznad 134 € do 12 obroka

Kartice kojima je moguće izvršiti obročno plaćanje:

  • Kreditnom karticom American Express do 6 obroka
  • Kreditnim karticama Maestro, Master Card i Visa PBZ-a do 6 obroka
  • Kreditnim karticama Master Card i Visa Zagrebačke banke do 12 obroka
  • Kreditnim karticama Diners, Maestro, Master Card i Visa Erste banke do 12 obroka

Izjava o konverziji

Sva plaćanja bit će izvršena u eurima (€). Prilikom naplate kreditnom karticom, iznos se pretvara u kupčevu lokalnu valutu prema važećoj tečajnoj listi udruženja kartičara.

Elektronska komunikacija

Posjećivanjem i korištenjem CX.hr portala kupac prihvaća komunikaciju elektronskim putem. Time prihvaća da svi sporazumi, obavijesti, priopćenja i ostali sadržaji koji su mu dostavljeni elektronskim putem zadovoljavaju pravne okvire kao da su ostvareni u pisanom obliku. Ukoliko korisnik ili kupac nema e-mail adresu ili unese netočnu ili zbog tehničkih razloga ne može primati e-mail Radilica d.o.o. nije dužna na drugi način pokušati obavijestiti korisnika o samoj narudžbi kao niti o eventualnim drugim detaljima vezanim uz narudžbu, dostavu, plaćanje, povrat sredstava, reklamaciju i slično.

Unos i prijenos osobnih podataka

Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je najvišim sigurnosnim standardima koje osigurava WSpay™ sustav za online autorizaciju kreditnih kartica u skladu sa zahtjevima kartičara i kartičarskih brendova te PCI DSS standarda. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava WSpay™ za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.

Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka i njihovu korištenju

Radilica d.o.o. se obvezuje sve online aktivnosti usklađivati s nacionalnim zakonodavstvom Republike Hrvatske (Zakonu o zaštiti osobnih podataka, Narodne novine, br. 103/03, 118/06, 41/08 i 130/11 i 106/12 – pročišćeni tekst) te čuvati povjerljivost svih osobnih podataka kojima ima pravo i ovlast pristupa, a koji se nalaze u bazi sustava (cx.hr) te da će se njima koristiti isključivo u svrhu edukacije.

Također se obvezuje da osobne podatke kojima ima pravo i ovlast pristupa neće dostavljati/davati na korištenje niti na bilo koji drugi način učiniti dostupnima trećim (neovlaštenim) osobama, te se obvezuje da će povjerljivost tih podataka čuvati i nakon prestanka rada portala CX.hr.

Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka, korisnici imaju pristup osobnim podatcima kao i mogućnost njihova eventualnog ispravka unutar svog korisničkog profila.

Radilica d.o.o. se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka kupaca prikupljanjem samo nužnih, osnovnih podataka o kupcima koji su nužni za ispunjenje prodavateljevih obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi se podatci o kupcima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podatci nužni za obavljanje posla. Svi su djelatnici tvrtke Radilica d.o.o. i poslovni partneri odgovorni za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Isporuka proizvoda ili usluge

Netom nakon registracije na stranicu https://cx.hr/, na predmetnu kupčevu adresu elektroničke pošte pristiže poruka s korisničkim imenom i linkom za kreiranje lozinke za pristup stranici https://cx.hr/. Pristup kupljenim online-sadržajima bit će omogućen čim bankovna transakcija bude uredno provedena.

Reklamacija proizvoda ili usluge

Prigovor zbog eventualnog nedostatka proizvoda ili usluge kupci mogu podnijeti pisanim putem, tj. elektroničkom poštom na adresu info@radilica.hr.

Izmjene

Radilica d.o.o. zadržava pravo izmjene ovih uvjeta i pravila. Sve promjene primijenit će se na korištenje web shopa na stranici https://cx.hr/. Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom kupnje.

Vanjske usluge

Usluge koje pruža web shop na https://cx.hr/ ne uključuju troškove koje kupci snose koristeći se računalnom opremom i uslugama za pristup prodavateljevim stranicama. Radilica d.o.o. nije odgovoran za troškove telefona, prijenosa podataka ili bilo koje druge troškove do kojih može doći. Kupac je odgovoran za nabavu i održavanje svoje računalne opreme, hardvera, softvera i druge opreme potrebne za pristup i korištenje ovim internetskim stranicama te za sve s tim povezane troškove. Radilica d.o.o. nije odgovoran za bilo kakva oštećenja kupčeve opreme koja mogu nastati kao posljedica korištenja ovim internetskim stranicama.

Intelektualno vlasništvo

Sadržaj web shopa na stranici https://cx.hr/ je zaštićen i Radilica d.o.o. ostvaruje jedinstveno pravo na njegovo korištenje. Za svako komercijalno korištenje sadržajem na stranici https://cx.hr/ morate prethodno kontaktirati s tvrtkom Radilica d.o.o. Kupac se obvezuje da neće neovlašteno umnožavati, izvoditi, koristiti audio i/ili video difuziju, prodavati, preprodavati ili u komercijalne ili druge svrhe upotrebljavati proizvode prodavatelja niti bilo koji dio tih proizvoda.

Dostupnost web shopa

Iako Radilica d.o.o. nastoji dati najbolju moguću ponudu usluga, Radilica d.o.o. ne može garantirati da će usluge na https://cx.hr/ odgovarati potrebama kupaca. Nadalje, Radilica d.o.o ne može garantirati da će usluga biti bez pogrešaka. Dođe li do pogreške, molimo kupce da je prijave na adresu info@radilica.hr kako bi mogla biti otklonjena na najbrži mogući način. Pristup web shopu ponekad može biti onemogućen zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja.

Rješavanje sporova

U slučaju spora između prodavatelja i kupca, eventualne sporove prodavatelj i kupac nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom, spor će riješiti nadležan sud u Zagrebu.

Kontakt

Radilica d.o.o
Adresa: Ferenščica 2 68, 10000 Zagreb
E-mail: info@radilica.hr
Telefon: +385 (0)1 4846885
OIB: 72268129746
MB: 01141350
Upisano kod Trgovačkog suda u Zagrebu pod brojem 080642874
Žiro račun (Erste banka): HR3624020061100516760

Kupnjom proizvoda kupac prihvaća Opće uvjete poslovanja i korištenja.